Herinner je steeds opnieuw dat de ware aard van jouw natuur liefde is. Sta er mee op en ga er mee naar bed. Voel hoe dit doorwerkt: mentaal, energetisch en fysiek (naar J. Klein).

Over Cita

Yogapraktijk Cita is opgericht door Pauline van Wingerden. Zij wil mensen de filosofie achter de yoga laten ervaren via yoga en mediatie.

Over de docent

Ik heet Pauline. Mijn opleiding bestaat uit een combinatie van de Intensieve Yogaschool Utrecht en de Docentenopleiding Yoga en Vendata. Daarnaast heb ik cursussen over mindfulness en compassie gevolgd. Ik ben lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland en erkend yogadocent.

Sinds 2008 past ik yoga en meditatie dagelijks toe. Het gaf me steun bij chronische vermoeidheid, een burn-out en tijdens rouw. In het dagelijks leven helpt het mij om bewust contact te maken met mezelf en om vrede te vinden bij wat er is.

Visie op Hatha yoga

Bij Cita volg je een combinatie van Hatha Yoga en Jnana Yoga. Hatha Yoga brengt de energie in balans en Jnana Yoga leidt tot zelfinzicht.

De yogalessen begeleiden je naar een vol-ledig contact met jezelf. Gevestigd in de stilte ben je verbonden met elke waarneming. Steeds wanneer een waarneming je in beslag neem en de aandacht vernauwt, keer je terug naar open en liefdevol Zijn.

Wanneer we liefdevol en aandachtig zijn, wordt ons bewustzijn helder. We herkennen onze neigingen, onze overleef-mechanismes, onze verlangens en behoeftes maar ook een constante aanwezigheid van levensenergie, ruimte, stilte, harmonie, vrede of liefde. Ieder geeft het een ander woord.

Over het logo en de naam

De naam Cita betekent helder bewustzijn. In het Hindoeïsme onderhoudt de god Vishnu het universum. Hij gebruikt daarvoor onder andere een helder bewustzijn (Cita) en een schelp (het logo) waarvan het geluid het denken tot rust brengt.

Scroll naar boven