Geen enkele golf hoef ik vast te houden. Ik ben het water.

Een druppel kan zich stoten, hij kan verdampen, hij kan vallen en opgaan in een stroom. De druppel blijft water.

Hatha yoga en meditatie

Bij Cita oefen je om liefdevol te luisteren naar wat er is. Je wordt uitgenodigd om te bewegen zoals het voor jou goed is. Met yoga en meditatie kom je tot jezelf en vind je rust.

Hoe gaat een les?

In een kleine groep van maximaal 8 personen kom je tot een gezamenlijk aandachtig zijn. Je bent met jezelf én deelt in de gezamenlijke sfeer van kalmte en aandacht.

De les begint met een korte meditatie, waarna yoga en meditatie samengaan. Je oefent in het liefdevol waarnemen van het lichaam, de gedachten en de emoties. In het dagelijks leven geeft deze vaardigheid rust en stevigheid. Gedachten en emoties nemen je minder in beslag.
Tijdens de meditatieve yoga ontstaat een yogahouding als vanzelf. Je beweegt intuïtief. De wilskracht staat ten dienste van het hart. Het energielichaam verzacht, de geest verstilt en het lichaam ontspant. In een diepe liggende ontspanning krijgt het zelf-herstellend vermogen de ruimte.

Stressklachten

Stress zet het zelf-herstellend vermogen onder druk. Een diepe ontspanning stimuleert juist de werking van het zelf-herstellend vermogen. De lessen bieden verlichting bij:

  • Burn-out klachten;
  • Chronische vermoeidheid en / of pijn;
  • Psychosomatische klachten in het algemeen.

Geef jezelf bewust tijd en zorgzame aandacht. Je kunt wekelijks of om de week een les volgen.

Aanbevelingen

‘Op mijn werk ben ik soms zo druk dat ik vergeet wat echt belangrijk voor me is. De oefeningen helpen me om bewuster te kiezen.’

‘Ondanks de chronische pijn die ik heb, heb ik op een rustige en bewuste manier weer leren vertrouwen op mijn lichaam. Ik voel me soepeler. Je geeft op een rustige en duidelijke manier les en je geeft ieder de ruimte om op eigen tempo de oefeningen te doen. Het kopje thee erna vindt ik een hele fijn afsluiting.’

‘Bedankt voor de fijne lessen die ik van je heb gehad. Voor mij was het pure ontspanning en even tijd voor ‘mij’.’

Scroll naar boven